Десерт от сушени смокини и орехи
Необходими продукти:
500 грама сушени смокини
200 грама натрошени орехови ядки
3 супени лъжици ориз
4 - 5 зърна карамфил
2 чаени чаши захар
2 чаени чаши вода
50 грама масло
бита сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Залейте сушените смокини с гореща вода и оставете за 15 - 20 минути. Когато омекнат, ги разтворете.
Сварете ориза и го отцедете от водата. Натрошете орехите и към тях добавете 3 супени лъжици от захарта. Смесете с ориза и разбъркайте.
Напълнете смокините с ореховата плънка и ги подредете в тенджера.
С останалата захар сварете сироп, сложете карамфила.
С половината от сиропа залейте смокините и ги варете в продължение на 40 - 45 минути на бавен огън. След това прехвърлете смокините в подходяща тава, налейте останалия сироп, сложете маслото и поставете десерта в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15 минути.
Готовото изкушение оставете да се охлади и поднесете с бита сметана.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ВИКТОРИЯ 1,2,3 CURLS ЛОСИОН ЗА КЪДРАВА КОСА 150 мл
КОРФ МИА ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
ГРИЙН ФАРМАСИ СКРАБ ЗА ТЯЛО С АРГАНОВО МАСЛО И СМОКИНЯ 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Алтернативни решения при суха кашлица
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Орехи - ползи и вреди
- Смокиновите листа - безценни за здравето
- Естествени алтернативи срещу сухи и напукани устни
- Смокиня – ползи и вреди
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Емолиенти
- Алтернативно лечение на синдрома на сухото око
Коментари към Десерт от сушени смокини и орехи