Десерт от сушени смокини и орехи
Необходими продукти:
500 грама сушени смокини
200 грама натрошени орехови ядки
3 супени лъжици ориз
4 - 5 зърна карамфил
2 чаени чаши захар
2 чаени чаши вода
50 грама масло
бита сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Залейте сушените смокини с гореща вода и оставете за 15 - 20 минути. Когато омекнат, ги разтворете.
Сварете ориза и го отцедете от водата. Натрошете орехите и към тях добавете 3 супени лъжици от захарта. Смесете с ориза и разбъркайте.
Напълнете смокините с ореховата плънка и ги подредете в тенджера.
С останалата захар сварете сироп, сложете карамфила.
С половината от сиропа залейте смокините и ги варете в продължение на 40 - 45 минути на бавен огън. След това прехвърлете смокините в подходяща тава, налейте останалия сироп, сложете маслото и поставете десерта в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15 минути.
Готовото изкушение оставете да се охлади и поднесете с бита сметана.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА ЕСЕН - ЯБЪЛКА, КРУША, ЛИСТ ОТ СМОКИНЯ * 24
КЛОРАН ДУО КОМПЛЕКТ ПОДХРАНВАЩ ДУШ ГЕЛ С ОРГАНИЧНО КУПУАСУ И АРОМАТ ЛИСТ ОТ СМОКИНЯ 200 мл * 2
СМОКИНЯ ЛИСТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА NIGHT BEAUTEA 80 г + 15 хартиени филтъра
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Орехи - ползи и вреди
- Естествени алтернативи срещу сухи и напукани устни
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Емолиенти
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Смокиновите листа - безценни за здравето
- Смокиня – ползи и вреди
Коментари към Десерт от сушени смокини и орехи