Гювечета с телешко в бира, лук и сини сливи
Необходими продукти:
500 грама телешко месо
1 бутилка светла бира
4 глави лук
1 шепа сушени сини сливи
40 - 50 грама масло
2 супени лъжици доматено пюре
смлян черен пипер на вкус
сол на вкус
За хлебчетата:
1 чаена чаша брашно с връх
5 грама мая
1/3 чаена лъжица захар
1/3 чаена лъжица сол
1 яйце
70 - 80 милилитра вода или мляко
Начин на приготвяне:
Разрежете месото на 4 - 5 порции, овкусете със сол и пипер, изпържете в силно нагорещен тиган (с мазнина по ваш избор), след това добавете вода и задушете за около час. Лука накълцайте и задушете в масло до зачервяване.
Почистете сушените сини сливи от костилките и нарежете на малки парчета. Ако са прекалено сухи, накиснете ги за кратко (10 - 20 минути) във вряща вода.
Намажете с масло стените и дъното на гювечета, запълнете ги с продуктите, редувайки: лука, сините сливи, задушеното месо, доматеното пюре. Залейте с топлата бира и сложете ястието да се приготвя 30 минути във фурната.
През това време направете питки. Разтворете маята в топлото мляко и оставете да набъбне. След това смесете с яйцето, захарта и солта, разбъркайте. Прибавете брашното и замесете тесто. Оформете топка, покрийте я с кърпа и оставете на топло място за 4 часа. Не забравяйте да месите тестото, за да изкарате излишния въздух. Разточете тестото, нарежете на части с размер равен на диаметъра на гърлото на съдовете. Изпечете хлебчета от тестото.
Поднесете с кисели краставички и хрупкави питки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Телешко варено с печени зеленчуци
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Телешко месо
- Телешки гювечета с картофи и сушени сини сливи
Коментари към Гювечета с телешко в бира, лук и сини сливи