Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Гювечета от запечени макарони с царевица, зеленчуци и сметана

Гювечета от запечени макарони с царевица, зеленчуци и сметана

Гювечета от запечени макарони с царевица, зеленчуци и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама макаронени изделия по ваш избор
  • 1 сладка чушка
  • 1 глава кромид лук
  • 3 яйца
  • 1 средно голям морков
  • 100 грама консервирана царевица
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 30 грама масло
  • 50 милилитра готварска сметана
  • сол

Начин на приготвяне:

Сварете предпочитаните макарони в подсолена вода, която след това отцедете. Налейте 2 супени лъжици от зехтина при макароните и ги разбъркайте.

Лука, чушката и моркова нарежете на малки парчета. Сгорещете останалото количество зехтин (1 супена лъжица) и в него изпържете кромида. След това добавете чушката, моркова, подсолете, може да подправите с риган и задушете зеленчуците до готовност.

Разбийте яйцата със сметаната и смесете с макароните. Прибавете зеленчуците и царевицата.

Подмажете гювечета с масло и в тях разпределете сместа. Изпечете за около 20-25 минути във фурната (190 градуса).

 

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rerecept.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети