Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Гъбена супа с картофи и орехи

Гъбена супа с картофи и орехи

Гъбена супа с картофи и орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена лъжица олио
  • 2 глави лук, нарязани на тънки полумесеци
  • 20 грама сушени манатарки
  • 3 чаени лъжици зеленчуков бульон на прах (или 1 кубче)
  • 300 грама печурки, нарязани
  • 3 скилидки чесън, настъргани
  • 300 грама картофи, нарязани
  • 2 чаени лъжици мащерка (свежа)
  • 4 моркова, на кубчета
  • 2 супени лъжици магданоз
  • 8 супени лъжици кисело мляко

55 грама натрошени орехи

Начин на приготвяне:

Загрейте мазнината в тиган и запържете лука за 10 минути, докато покафенее. През това време сложете 1,2 литра вода да заврат и сложете сушените гъби, добавете бульона.

В тигана, в който пържите лука, добавете чесъна, печурките, картофите, моркова и мащерката и гответе, докато гъбите омекнат и покафенеят.

Излейте съдържанието на тигана в тенджерата със сушените гъби и бульон и задушавайте 20 минути на средна температура.

Накрая добавете магданоза и черен пипер на вкус.

Разпределете супата в купички и във всяка порция сложете по 2 супени лъжици кисело мляко, а отгоре поръсете с натрошените орехи.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ДиетиЛайфстайлСнимкиХрани и ястияСъставкиНовиниБотаникаПроизводителиПсихологияКлинични пътекиИсторияАлт. медицина