Гъбена супа с картофи и орехи

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица олио
- 2 глави лук, нарязани на тънки полумесеци
- 20 грама сушени манатарки
- 3 чаени лъжици зеленчуков бульон на прах (или 1 кубче)
- 300 грама печурки, нарязани
- 3 скилидки чесън, настъргани
- 300 грама картофи, нарязани
- 2 чаени лъжици мащерка (свежа)
- 4 моркова, на кубчета
- 2 супени лъжици магданоз
- 8 супени лъжици кисело мляко
55 грама натрошени орехи
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината в тиган и запържете лука за 10 минути, докато покафенее. През това време сложете 1,2 литра вода да заврат и сложете сушените гъби, добавете бульона.
В тигана, в който пържите лука, добавете чесъна, печурките, картофите, моркова и мащерката и гответе, докато гъбите омекнат и покафенеят.
Излейте съдържанието на тигана в тенджерата със сушените гъби и бульон и задушавайте 20 минути на средна температура.
Накрая добавете магданоза и черен пипер на вкус.
Разпределете супата в купички и във всяка порция сложете по 2 супени лъжици кисело мляко, а отгоре поръсете с натрошените орехи.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com
Коментари към Гъбена супа с картофи и орехи