Пикантна гъбена супа със сьомга
Необходими продукти:
- 350 грама филе от сьомга, нарязано на кубчета
- 250 грама горски гъби, почистени и нарязани
- 1 глава лук, наситнена
- 2 картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 30 грама нарязана ситно целина
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 люта чушка, нарязана ситно
- 1 домат, обелен и настърган
- 1 литър зеленчуков бульон
- 1/2 чаена чаша кисело мляко
- 1-2 стръка прясна мащерка
- зехтин или масло
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещете масло или зехтин и запържете лука, гъбите и чесъна. Прибавете сьомгата, целината, доматите и картофите. Налейте бульона и подправете с люти чушки, сол, черен пипер и мащерка.
Оставете супата да ври на тих огън за 40-50 минути и охладете. Загребете черпак от бульона и го смесете с киселото мляко. Разбъркайте и върнете течността към супата на тънка струйка.
Бъркайте, разпределете в купички и поднесете супата топла, поръсена с допълнително чили или подправки.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: karmelowy.pl
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с фиде
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
- Гъбена супа с ориз
Коментари към Пикантна гъбена супа със сьомга