Гъбена супа с картофи и кашкавал в хлебна купа
Необходими продукти:
- 400 грама пресни или замразени гъби (може да използвате микс от пачи крак и печурки)
- 400 грама картофи
- 1 голяма глава лук
- 500 милилитра готварска сметана
- 100 грама кашкавал
- сол и черен пипер
- 4 ръжени питки (замесени с мая)
- 2 скилидки чесън
- олио
Начин на приготвяне:
На четирите ръжени кръгли хлебчета отрежете най-горните части (те ще послужат за капачета), издълбайте меката вътрешност, като внимавате да не повредите корите (не ги оставяйте прекалено тънки).
Поставете ги за 10-15 минути във фурната на 180 градуса, за се изсушат.
Смесете олиото и пресования чесън, след което с тази комбинация намажете вътрешността на питките и капачетата.
Нарежете ситно обелените картофи, залейте ги с вода и сварете.
Гъбите изпържете заедно с лука в мазнина. Прибавете при картофите, подправете и оставете сместа върху котлона до готовност на продуктите.
Отцедете бульона, но не го изхвърляйте, а го превърнете в ледени кубчета, които да използвате при направата на следващо ястие.
Разбийте в блендер картофите с гъбите и върнете кашата в тенджерата. Налейте сметаната и сгорещете много добре сместа, като в никакъв случай не трябва да допускате тя да заври.
Разпределете готовата супа в ръжените купички, поръсете с настърган кашкавал и декорирайте с цели гъби.
Затворете с хлебните капачета и сервирайте.
Супата е толкова вкусна, че от нея няма да остане нищо, дори и купичките :).
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с фиде
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с киноа
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
Коментари към Гъбена супа с картофи и кашкавал в хлебна купа