Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Гъбена супа с картофи и кашкавал в хлебна купа

Гъбена супа с картофи и кашкавал в хлебна купа

Гъбена супа с картофи и кашкавал в хлебна купа - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама пресни или замразени гъби (може да използвате микс от пачи крак и печурки)
  • 400 грама картофи
  • 1 голяма глава лук
  • 500 милилитра готварска сметана
  • 100 грама кашкавал
  • сол и черен пипер
  • 4 ръжени питки (замесени с мая)
  • 2 скилидки чесън
  • олио


Начин на приготвяне:

На четирите ръжени кръгли хлебчета отрежете най-горните части (те ще послужат за капачета), издълбайте меката вътрешност, като внимавате да не повредите корите (не ги оставяйте прекалено тънки).

Поставете ги за 10-15 минути във фурната на 180 градуса, за се изсушат.

Смесете олиото и пресования чесън, след което с тази комбинация намажете вътрешността на питките и капачетата.

Нарежете ситно обелените картофи, залейте ги с вода и сварете.

Гъбите изпържете заедно с лука в мазнина. Прибавете при картофите, подправете и оставете сместа върху котлона до готовност на продуктите.

Отцедете бульона, но не го изхвърляйте, а го превърнете в ледени кубчета, които да използвате при направата на следващо ястие.

Разбийте в блендер картофите с гъбите и върнете кашата в тенджерата. Налейте сметаната и сгорещете много добре сместа, като в никакъв случай не трябва да допускате тя да заври.

Разпределете готовата супа в ръжените купички, поръсете с настърган кашкавал и декорирайте с цели гъби.

Затворете с хлебните капачета и сервирайте.

Супата е толкова вкусна, че от нея няма да остане нищо, дори и купичките :).


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЛюбопитноСнимкиСъставкиНовиниДиетиЗдравни съветиЛайфстайлПроизводителиПсихологияИсторияАлт. медицинаКлинични пътеки