Гъбена супа с грах и картофи
Необходими продукти:
150 грама гъби
2 картофа
100 грама грах
сол на вкус
сметана на вкус
зелени подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Гъбите измийте и също нарежете. Налейте в тенджера 1,5 литра вода, добавете картофите и гъбите, сложете сол на вкус и задушете до готовност на продуктите. След това изсипете граха и оставете на котлона, колкото е необходимо. Сложете сметана и зелени подправки на вкус.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с фиде
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
Коментари към Гъбена супа с грах и картофи