Гъбена супа с ориз
Необходими продукти:
печурки на вкус (пресни или консервирани)
1-2 картофа
1 глава лук
1 морков
стрък целина
1/4 чаена чаша ориз
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го ситно, моркова настържете. Гъбите също нарежете на малки парчета.
Сложете ориза да се свари, а през това време запържете лука в нагорещено олио. Щом се зачерви, към него прибавете гъбите, а малко след това настъргания морков и ситно нарязания стрък целина. Оставете всичко се задушава под капак и се върнете към ориза. Той трябва да е почти готов. На този етап прибавете картофите към него и изчакайте комбинацията да заври. Щом това стане, в съда изсипете изпържените гъби със зеленчуците.
Подправете на вкус и нека супата се вари до пълна готовност на всички продукти.
Може да поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
Снимки: yummybook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с фиде
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
Коментари към Гъбена супа с ориз