Гъбена супа

Необходими продукти:
2 литра вода
4 картофа
1 морков
1 глава лук
150 грама пачи крак
1/2 връзка магданоз
олио
Начин на приготвяне:
1. Поставяме тенджера с вода на котлона да заври. Измиваме и обелваме зеленчуците. Нарязваме картофите на кубчета 2х2 см. Морковите режем на полукръгчета, лука - на малки кубчета. Изплакваме магданоза с вода и накълцваме ситно.
2. Измиваме гъбите старателно, премахвайки песъчинките. Заливаме ги със студена вода и ги варим в отделен съд в продължение на 10-15 минути. Отцеждаме ги с гевгир.
3. Слагаме картофите във вряща подсолена вода и след като заври (след прибавянето на картофите), намаляме на среден огън.
4. Докато картофите се варят, запържваме лука и моркова в олио до получаването на златист цвят (около 5 минути).
5. Когато картофите са почти готови, към тях прибавяме сварените гъби и запържените лук и морков. Оставяме супата да заври и добавяме магданоза.
6. Подправяме със сол и млян черен пипер. Варим още 5 минути на слаб огън и сваляме тенджерата от котлона.
Супата от гъби е готова!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Гъбена супа с фиде
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Гъбена супа с кисело зеле
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа с мляко, бяло вино, копър и лук
- Гъбена супа с ориз
- Гъбена супа с леща, чесън и босилек
- Унгарска гъбена супа
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа със зеленчуци и юфка
Коментари към Гъбена супа