Гъбена крем супа с праз
Приготвянето на тази супа ще ви отнеме само 15 минути, а в резултат ще имате 4 порции нискокалорично предястие. Да се заемаме!
Необходими продукти
- 300 грама гъби по избор, нарязани на дребно
- 2 стръка праз, нарязани на ситно
- 600 милилитра зеленчуков или пилешки бульон
- 50 грама краве масло
- 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2-3 клончета свежа мащерка
Начин на приготвяне
Разтопете маслото в голяма тенджера. Изсипете вътре праза и чесъна и ги запържете за 4-5 минути, докато поомекнат. Добавете гъбите и мащерката, разбъркайте и гответе на висока температура още няколко минути.
Изсипете в тенджерата бульона. Оставете да къкри на средно висока температура 5 минути. Свалете от котлона и разбийте с блендер, докато се получи гладък и гъст крем.
Поднесете готовата супа, докато е още топла. Може да украсите с листенца мащерка или магданоз. Приятен апетит!
Източник: BBC Food
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с фиде
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа със зеленчуци и юфка
- Гъбена супа с киноа
Коментари към Гъбена крем супа с праз