Гръцка мусака с агнешка кайма, сос бешамел и кашкавал
Необходими продукти:
- 500 грама агнешка или говежда/телешка кайма
- 3 глави кромид лук
- 3 патладжана
- 3 домата
- 300 грама кашкавал
- 500 милилитра прясно мляко
- 150 грама масло
- 3 супени лъжици брашно
- черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на недебели парчета (може кръгчета или по дължината на зеленчука), които изпечете и подредете по дъното на тава.
Следва слой от каймата, която сте запържили за кратко заедно с настърганите домати, нарязания лук и подправките.
Направете сос бешамел от прясното мляко, маслото и брашното. С него залейте продуктите в съда и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете мусаката в загрята фурна до готовност.
Варианти за приготвяне на ястието има много, може да добавите картофи, тиквички и/или гъби.
Добър апетит!
Снимка: cook.mihalko.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ МУСАКА 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ МУСАКА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мусака на тиган без заливка с яйца и подправки
- Мусака с агнешка кайма
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Мусака
- Веганска мусака от патладжани с тофу и орехи
- Мусака с парченца свинско месо и кашкавал
- Гръцка мусака на рулца
- Мусака с тиквички и кашкавал
- Мусака от царевица с кашкавал и сирене
- Мусака с ориз и зеленчуци
Коментари към Гръцка мусака с агнешка кайма, сос бешамел и кашкавал