Мусака
Необходими продукти:
- 750 грама кайма
- 500 грама картофи
- 150 грама лук
- 300-400 грама домати
- 2-3 супени лъжици пшенично брашно
- 2-3 яйца
- 100 милилитра олио
- 200 милилитра прясно мляко
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го запържете в нагорещено олио до златисто. След това прибавете каймата, нарязаните на малки парченца домати, овкусете със сол и пипер, задушете за няколко минути. Картофите нарежете на кръгчета или на кубчета и изпържете отделно до готовност в олио. Изсипете половината от каймата в тавата, в която ще печете мусаката, върху нея сложете слой картофи и тогава другата половина от каймата. Налейте малко вода и сложете във фурната да се пече до изпаряване на течността.
През това време запържете брашното в олио, нека изстине малко, прибавете млякото и варете до сгъстяване на сместа, бъркайки непрекъснато. Охладете получения сос и към него добавете яйцата. Разбъркайте старателно и залейте мусаката. Върнете отново във фурната, докато се образува апетитна златиста коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ МУСАКА 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ МУСАКА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Мусака на тиган без заливка с яйца и подправки
- Мусака с агнешка кайма
- Веганска мусака от патладжани с тофу и орехи
- Мусака с парченца свинско месо и кашкавал
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Гръцка мусака на рулца
- Мусака от царевица с кашкавал и сирене
- Гръцка мусака с агнешка кайма, сос бешамел и кашкавал
- Мусака с ориз и зеленчуци
- Гръцка мусака
Коментари към Мусака