Грахови кюфтета с лук и кашкавал

Необходими продукти:
200 грама грах
500 милилитра вода
1 глава лук
1 връзка магданоз
30 грама галета
50 грама настърган кашкавал
1 яйце
3 супени лъжици брашно
400 милилитра зехтин
1/4 чаена лъжица смлян червен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете граха в тенджера, залейте го със студена вода, нека се вари, докато омекне и оставете да се охлади. Нарежете на ситно лука и магданоза, добавете ги към граха. Сложете настъргания кашкавал, яйцето, галетата, сол и пипер на вкус. Разбъркайте всичко добре.
От получената кайма оформете кюфтенца с големина на орех и ги подредете в плоска чиния, посипана с равномерен слой брашно. Отъркаляйте ги в брашното, за да може то да покрие кюфтетата от всички страни.
Налейте зехтина в тенджера или дълбок тиган и ги изпържете до получаването на румена коричка. Слагайте по малко кюфтета в съда, те трябва да плуват свободно в мазнината. Готовите подреждайте върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Кюфтета от коприва и булгур с орехи
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Кюфтета от спанак и ориз с чесън и лук
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Спаначени кюфтета с коприва
- Кюфтета от цвекло с чесън
- Зеленчукови кюфтета с ориз
- Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал
Коментари към Грахови кюфтета с лук и кашкавал