Горещ шоколадов десерт в портокалови чашки
Необходими продукти:
4 портокала с дебели кори
100 грама масло
2 супени лъжици (с връх) смлени бадеми
200 грама черен шоколад
2 големи яйца
3 супени лъжици кафява захар
6-7 супени лъжици портокалов сок
1 супена лъжица портокалов ликьор или бренди
Начин на приготвяне:
Измийте старателно портокалите, подсушете ги и разрежете на две. Изцедете сока на половинките, след това с помощта на чаена лъжица отстранете остатъците от месестата част, за да останат само корите. Чашките за шоколадовия десерт са готови.
Разтопете шоколада с маслото (на водна баня или в микровълновата), разбъркайте до еднородност и оставете комбинацията да се охлади малко. Тогава към нея прибавете яйцата, захарта, бадемите, налейте цитрусовия сок и ликьора.
Разбъркайте всичко и с получената шоколадова маса напълнете осемте плодови съда.
Изпечете десерта в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 12-15 минути. Продължителността определете според желаната консистенция на вътрешността.
Добър апетит!
Снимка: kitchensecrets4you.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Обикновен маслен крем
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Горещ шоколадов десерт в портокалови чашки