Гнездо от бекон с яйца

Необходими продукти:
12 яйца
12 парчета бекон
1 глава лук
150 грама гъби
масло
зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Нарежете гъбите и лука на ситно. Изпържете ги в разтопеното масло. Подмажете формички за мъфини със зехтин, а в тях по парче бекон така, че да се получи "гнездо". Върху бекона изсипете от изпържените гъби и лук, чукнете отгоре по 1 яйце и сложете да се пекат във фурната в продължение на 15-20 минути. Внимателно извадете гнездата от формичките, подредете в чиния и поднесете горещи.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Картофени гнезда с гъби и кашкавал
- Пълнени гъби с бекон и кашкавал
Коментари към Гнездо от бекон с яйца