Гарнитура от ориз с кисели краставички и царевица

Необходими продукти:
- 100 грама сварен ориз
- 6 супени лъжици консервирани царевични зърна
- глава стар лук
- 4-5 кисели краставички
- 4 супени лъжици олио
- щипка сол, щипка захар
- черен пипер или чили чушка на вкус
- 3 стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, отцедете водата. Смесете го с царевицата в купа.
Краставичките нарежете на кръгчета или кубчета, добавете в съда при другите продукти.
Лука наситнете и запържете до златисто с щипка захар. Нека се охлади.
Изсипете го в купата, сложете наситнения магданоз, нарязана чили чушка или черен пипер.
Разбъркайте и подсолете. Овкусете с олио, може да използвате мазнината, в която изпържихте лука.
Гарнитурата е готова. Тя е подходящо допълнение към риба и печено птиче месо. Може да се поднесе и като самостоятелно ястие.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз с царевица
- Оризово руло с шунка и зеле
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Пържен ориз с кайма и зеленчуци
- Оризова запеканка с шунка и млечна заливка със сирена
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Задушен ориз с кайма и моркови
- Мляко с ориз, бадеми и стафиди
Коментари към Гарнитура от ориз с кисели краставички и царевица