Вишнев сладкиш с шоколад

Необходими продукти:
150 грама пшенично брашно
250 грама захар (150 за тестото и 100 за поръсване)
150 грама масло
4 яйца
700-800 грама вишни (пресни или замразени)
50 грама млечен шоколад
3-4 с. л. орехи
1 грам ванилин
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте на пяна. Маслото (размекнато) смесете със захарта, добавете жълтъците, настъргания шоколад, брашното и най-накрая разбитите белтъци. Разбъркайте добре до получаване на еднородна маса.
Подмажете тава с масло, изсипете сместа в нея и заравнете с помощта на шпатула. Най-отгоре подредете вишните, нека потънат леко в тестото.
В отделен съд смесете захарта, която сте приготвили за поръсване, пудрата захар, орехите и поръсете равномерно плодовете.
Печете при 180 градуса около 30-35 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
След като се изпече, оставете да изстине, поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИОХЕРБА ВИШНА капсули 450 мг * 100
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ПРОТИВ ЗАВИСИМОСТИ 50 мл
КИСЕЛА ЧЕРЕША капсули 1200 мг * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Студено мляко с шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Ябълков сладкиш с млечен крем
Коментари към Вишнев сладкиш с шоколад