Вишнев сладкиш с шоколад

Необходими продукти:
150 грама пшенично брашно
250 грама захар (150 за тестото и 100 за поръсване)
150 грама масло
4 яйца
700-800 грама вишни (пресни или замразени)
50 грама млечен шоколад
3-4 с. л. орехи
1 грам ванилин
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте на пяна. Маслото (размекнато) смесете със захарта, добавете жълтъците, настъргания шоколад, брашното и най-накрая разбитите белтъци. Разбъркайте добре до получаване на еднородна маса.
Подмажете тава с масло, изсипете сместа в нея и заравнете с помощта на шпатула. Най-отгоре подредете вишните, нека потънат леко в тестото.
В отделен съд смесете захарта, която сте приготвили за поръсване, пудрата захар, орехите и поръсете равномерно плодовете.
Печете при 180 градуса около 30-35 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
След като се изпече, оставете да изстине, поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
БИОДОКТОР УРО солуцио 50 мл.
МЕЛЛИГЕЛ ДЖИНДЖИФИЛ И ВИШНА * 12
НЕЙЧЪРС ПЛЮС HERBAL ACTIVES ВИШНА таблетки 750 мг * 30
ПАСТА ЗА ЗЪБИ ПРО ПЪРЛ ВИШНА 100 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Брауни с шоколад и ягоди
- Вишна
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Студено мляко с шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
Коментари към Вишнев сладкиш с шоколад