Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Винена яхния с телешко, розмарин и зеленчуци

Винена яхния с телешко, розмарин и зеленчуци

Винена яхния с телешко, розмарин и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:


  • 1 глава лук, нарязана ситно
  • 2 моркова, обелени и нарязани на кубчета
  • 1 килограм червени картофи, почистени и нарязани
  • 400-500 грама нарязано телешко месо
  • 3-4 стръкчета пресен розмарин
  • 3-4 цели скилидки чесън, небелени
  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 300 милилитра червено вино
  • сол, черен пипер на вкус
  • 300 грама доматено пюре
  • 2-3 листенца пресен джоджен, нарязани ситно
  • пресен магданоз по избор
  • 1 чаена лъжичка ронена чубрица


Начин на приготвяне:


Сложете лука, морковите, картофите, розмарина, чесъна, зехтина, месото и виното в подходящ дълбок съд. Добавете сол, черен пипер и доматено пюре.

Разбъркайте и оставете сместа да престои така в продължение на 2 часа, за да попие всички вкусове и аромати. Включете котлона на средна степен, пресипете сместа в тенджера и гответе за час.

Намалете котлона на степен минимална и продължете процеса още час и половина. Подправете ястието с пресен джоджен, магданоз и чубрица. След готовност охладете, разпределете в чинии и поднесете.

винена яхния с телешко месо

Бон Апети!

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: bloomingbitesphotography.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиетиЛайфстайлАлтернативна медицинаХранене при...БотаникаНовиниЛечения