Винена яхния с телешко, розмарин и зеленчуци

Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 2 моркова, обелени и нарязани на кубчета
- 1 килограм червени картофи, почистени и нарязани
- 400-500 грама нарязано телешко месо
- 3-4 стръкчета пресен розмарин
- 3-4 цели скилидки чесън, небелени
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 300 милилитра червено вино
- сол, черен пипер на вкус
- 300 грама доматено пюре
- 2-3 листенца пресен джоджен, нарязани ситно
- пресен магданоз по избор
- 1 чаена лъжичка ронена чубрица
Начин на приготвяне:
Сложете лука, морковите, картофите, розмарина, чесъна, зехтина, месото и виното в подходящ дълбок съд. Добавете сол, черен пипер и доматено пюре.
Разбъркайте и оставете сместа да престои така в продължение на 2 часа, за да попие всички вкусове и аромати. Включете котлона на средна степен, пресипете сместа в тенджера и гответе за час.
Намалете котлона на степен минимална и продължете процеса още час и половина. Подправете ястието с пресен джоджен, магданоз и чубрица. След готовност охладете, разпределете в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bloomingbitesphotography.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
- Яхния с черен боб и гъби
- Яхния с пилешко, бекон и картофи
Коментари към Винена яхния с телешко, розмарин и зеленчуци