Виенски кифлички

Необходими продукти:
6 ч. ч. брашно
3 яйца
1,5 ч. ч. прясно мляко
150 гр масло
1 ч. ч. захар
1 пак. суха мая
1 ч. л. ванилин
150 гр мак
сол
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото, прибавете 1 с. л. захар, сложете маята и оставете да втаса. Вземете голям съд и в него смесете яйцата, захарта, сол, ванилин и млякото с маята. След това започнете постепенно да добавяте пресятото брашно и бъркайте с помощта на тел за разбиване на яйца. Прибавете разтопеното и охладено масло и замесете тесто. Оставете го за 2 часа, за да втаса.
Когато тестото втаса, разточете го в правоъгълна форма. Намажете повърхността с масло, поръсете със захар и мак (може и орехи, стафиди или сладко) и навийте на руло. Нарежете на парченца и ги подредете в тава на разстояние 3-4 см едно от друго. Намажете с яйце и изпечете във фурна при 185 градуса.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО КОКОСОВО БРАШНО 200 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО БРАШНО 250 г
СИЛТОНА БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН/КЮСПЕ 1 кг
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И АРОНИЯ 250 г
БРАШНО ЛЕНЕНО 180 гр. БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Летен сладкиш с малини и кайсии
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Виенски кифлички