Веган шоколадов пудинг с авокадо
Кремообразното авокадо добавя полезни хранителни мазнини към този вкусен шоколадов веган десерт, приготвен без млечни продукти.
Необходими продукти:
- 16 фурми, без костилка и нарязани
- 3 броя узряло авокадо
- 1 чаена чаша неподсладено бадемово мляко (или кокосово мляко)
- 1 чаена чаша неподсладено какао на прах
- 1/4 чаена чаша кленов сироп (или сироп от агаве)
- 1 супена лъжица кокосово масло
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- щипка морска сол + още за гарниране
- пресни малини за гарниране
Начин на приготвяне:
Накиснете фурмите в 1 чаша гореща вода до омекване, от 5 до 10 минути. Отцедете.
Блендирайте до гладка и кремообразна консистенция фурмите, авокадото, бадемовото (или кокосово) мляко, какаото, кленовия сироп (или сиропа от агаве), кокосовото масло, ванилията и щипка сол. Охладете за около 3 часа в хладилник.
Сервирайте, като гарнирате с морска сол и пресни малини.
Да ви е сладко!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов пудинг с кокосово мляко
- Шоколадов пудинг с грис
- Шоколадов пудинг с авокадо и чиа
- Шоколадов пудинг с банан, авокадо и мед
- Трицветен пудинг с чиа, нар и ягоди
- Зеленчуков пудинг с прясно мляко
- Здравословен пудинг със семена от чиа
- Бананов пудинг с чиа и орехи
- Пудинг от извара и спанак
- Лимонов фъч
Коментари към Веган шоколадов пудинг с авокадо