Веган пица Маргарита с кашу
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша сурово кашу
- 2 супени лъжици хранителна мая
- 2 супени лъжици нишесте от тапиока
- 1 чаена лъжица сок от лимон
- 1/4 чаена лъжица чесън на прах
- 1 чаена лъжица черен пипер
- тесто за пица (450 грама)
- 1/3 чаена чаша сос маринара
- босилек за гарниране
Начин на приготвяне:
Сложете в касерола вода и сварете кашуто за 10 минути. Запазете 250 милилитра от течността.
Отцеденото кашу сложете в блендер, добавете хранителната мая, нишестето от тапиока, лимоновия сок, чесъна, сол и отделената вода. Блендирайте до получаването на хомогенна смес.
Прехвърлете в тиган и гответе за 5-7 минути, докато се получи гъст сос. Когато той започне да се оформя на топка и не се разстила твърде бързо към страните на тигана, тогава свалете от котлона.
Намажете блата за пица с маринара и отгоре сложете няколко лъжици от кашуто (на купчинки).
Печете 15 минути на 220 градуса (в предварително загрята фурна) до готовност на тестото.
Поръсете с листенца босилек и сервирайте.
Източник:
tasty.co
Коментари към Веган пица Маргарита с кашу