Веган печен лук
Необходими продукти:
- 1 голяма глава лук, разрязана наполовина и след това на ленти
- 1 чаена чаша неподсладено бадемово мляко (или друго)
- 1/3 чаена чаша брашно
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 1/4 чаена лъжица сол
- зехтин или друга мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Разбъркайте в купа лука с бадемовото мляко и оставете настрана за 15 минути. След това прецедете лука от млякото и върнете отново в купата, поръсете с брашно, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Прехвърлете лучените ленти в голяма тава, чието дъно сте покрили с хартия за печене, и поръсете със зехтин. Изпечете, като разбъркате един или два пъти, докато лукът стане хрупкав (около 25-28 минути).
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Веган печен лук