Веган печен лук

Необходими продукти:
- 1 голяма глава лук, разрязана наполовина и след това на ленти
- 1 чаена чаша неподсладено бадемово мляко (или друго)
- 1/3 чаена чаша брашно
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 1/4 чаена лъжица сол
- зехтин или друга мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Разбъркайте в купа лука с бадемовото мляко и оставете настрана за 15 минути. След това прецедете лука от млякото и върнете отново в купата, поръсете с брашно, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Прехвърлете лучените ленти в голяма тава, чието дъно сте покрили с хартия за печене, и поръсете със зехтин. Изпечете, като разбъркате един или два пъти, докато лукът стане хрупкав (около 25-28 минути).
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Лучени кръгчета на скара
- Маринован лук, печен на барбекю
- Полезните ефекти на лука
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от маслини и лук
Коментари към Веган печен лук