Веган омлет с нахут, чушка и зелен лук
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша брашно от нахут
- 1/2 чаена лъжичка сода
- щипка сол
- 3/4 чаена чаша вода
- 1 червена чушка
- 1 стрък зелен лук
- щипка куркума
- 1 супена лъжица кокосово олио
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното и прибавете куркумата, солта и содата. Налейте водата и разбъркайте до хомогенност. Загрейте олиото в тиган и запържете нарязани ситно чушка и пресен лук.
Гответе до омекване на зеленчуците и прибавете първата смес. Гответе на слаб огън за 10 минути, след това загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 7-8 минути.
За целта си набавете метален или чугунен тиган. Охладете, разрежете и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: dariasdeli.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Нахут с доматен сос и зеленчуци (Чоле)
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
- Бобови култури
- Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
- Омлет със скариди и домати
- Нахут с ориз и лук
- Супа от кестени и нахут с домати и чесън
Коментари към Веган омлет с нахут, чушка и зелен лук