Веган омлет с нахут, чушка и зелен лук

Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша брашно от нахут
- 1/2 чаена лъжичка сода
- щипка сол
- 3/4 чаена чаша вода
- 1 червена чушка
- 1 стрък зелен лук
- щипка куркума
- 1 супена лъжица кокосово олио
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното и прибавете куркумата, солта и содата. Налейте водата и разбъркайте до хомогенност. Загрейте олиото в тиган и запържете нарязани ситно чушка и пресен лук.
Гответе до омекване на зеленчуците и прибавете първата смес. Гответе на слаб огън за 10 минути, след това загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 7-8 минути.
За целта си набавете метален или чугунен тиган. Охладете, разрежете и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: dariasdeli.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Веган майонеза от нахут
- Нахут с ориз и лук
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Бобови култури
- Нахут в доматен сос с лимон
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Предотвратете бъбречната криза с помощта на три съвета
- Омлет с прясно мляко
Коментари към Веган омлет с нахут, чушка и зелен лук