Веган кюфтета с бял млечен сос

Необходими продукти:
- 400 грама нахут
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 70 грама нарязан праз
- 1 глава лук
- половин връзка пресен магданоз
- 70 грама нарязани моркови
- 1 чаена лъжичка кашерна сол
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 супена лъжица брашно от лимец
- 1-2 чаени лъжички ленено олио
за соса
- 1 супена лъжица нишесте от арарут
- 300 милилитра соево мляко
- 2-3 стръка магданоз
- кашерна сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете нахута, чушките, праза, лука, магданоза, морковите, солта, двата вида пипер и брашното в блендер. Смелете до хомогенност на продуктите.
От сместа оформете кюфтенца и ги подредете в тава, застлана с лист пергамент. Поръсете с лененото олио и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Охладете и оставете настрана.
Налейте соевото мляко в тенджера, смесете го с нишестето и подправките. Загрейте на слаб огън и бъркайте докато се сгъсти.
Разпределете соса в чинии, подредете внимателно кюфтенцата и поръсете със скълцан пресен магданоз. Поднесете и се насладете на вкуса им!
Добър апетит!
Снимка: www.sweetearthfoods.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Веган майонеза от нахут
- Нахут с ориз и лук
- Нахут в доматен сос с лимон
- Кюфтета от кълцано месо с пържен лук
- Гофрети от нахут с магданоз
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета с риган в доматен сос, запечени с кашкавал
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
Коментари към Веган кюфтета с бял млечен сос