Веган кюфтета с бял млечен сос

Необходими продукти:
- 400 грама нахут
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 70 грама нарязан праз
- 1 глава лук
- половин връзка пресен магданоз
- 70 грама нарязани моркови
- 1 чаена лъжичка кашерна сол
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 супена лъжица брашно от лимец
- 1-2 чаени лъжички ленено олио
за соса
- 1 супена лъжица нишесте от арарут
- 300 милилитра соево мляко
- 2-3 стръка магданоз
- кашерна сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете нахута, чушките, праза, лука, магданоза, морковите, солта, двата вида пипер и брашното в блендер. Смелете до хомогенност на продуктите.
От сместа оформете кюфтенца и ги подредете в тава, застлана с лист пергамент. Поръсете с лененото олио и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Охладете и оставете настрана.
Налейте соевото мляко в тенджера, смесете го с нишестето и подправките. Загрейте на слаб огън и бъркайте докато се сгъсти.
Разпределете соса в чинии, подредете внимателно кюфтенцата и поръсете със скълцан пресен магданоз. Поднесете и се насладете на вкуса им!
Добър апетит!
Снимка: www.sweetearthfoods.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Омлет от нахут (без яйца)
- Хрупкав печен нахут за аперитив
- Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
- Къри с нахут, грах и картофи
- Бобови култури
Коментари към Веган кюфтета с бял млечен сос