Веган кашу сос с хранителна мая, лук и сос тамари
Необходими продукти:
- 3 чаши сурово кашу
- 3 чаши вода (или колкото е необходимо)
- 1/4 чаша лимонов сок (по желание)
- вода (по желание)
- 3/4 чаша хранителна мая
- 1/4 чаша лук, наситнен
- 2 чаени лъжички слънчогледово масло
- 1 чаена лъжичка морска сол
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 чаена лъжичка тамари сос
- 1/2 чаена лъжичка куркума на прах
- 1 щипка лют пипер (или на вкус)
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Сложете кашуто в купа, покрийте с вода, затворете с капак и оставете да престои една нощ или 12 часа. След това прецедете ядките и ги блендирайте до гладка консистенция с 1/4 чаша лимонов сок и достатъчно вода. Добавете хранителната мая, лука, слънчогледовото масло, солта, чесъна, соса тамари, куркумата и лютия червен пипер и отново блендирайте до хомогенност.
Сервирайте веган соса с картофен чипс, оризовки или с печени зеленчуци.
Приятен апетит!
Източник:
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО СУРОВО КАШУ 250 гр.
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
ТАХАН ОТ КАШУ И МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Кашкавален сос Бешамел
Коментари към Веган кашу сос с хранителна мая, лук и сос тамари