Веган кашу сос

Този кремообразен сос е напълно веган, направен от пюрирано кашу. Със завладяващ и приятен вкус.
Начин на приготвяне:
- 3/4 чаша сурово кашу
- 1/2 чаша вода
- 1/4 чаша пресен магданоз
- 1 супена лъжица сок от лимон (или ябълков оцет)
- 1 супена лъжица зехтин екстра върджин
- 1/2 чаена лъжичка сос тамари (или соев сос)
- 1/4 чаена лъжичка сол
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Блендирайте до кремообразна консистенция кашуто, водата, магданоза, лимоновия сок (или ябълковия оцет), зехтина, соса тамари (или соевия сос) и солта.
Може да сервирате с пълнозърнести крекери или като дресинг за салата.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
- Италиански салатен дресинг с пармезан
- Салата от краставици и чери домати с ароматен дресинг
- Сусамов дресинг с мед и соев сос
- Домашно масло от кашу
- Чеснов салатен дресинг с босилек и риган
- Пилешко с кафяв ориз, кашу и зеленчуци
- Бързи шоколадови бонбони с овесени ядки, мед и кашу
- Морковен сос с куркума
Коментари към Веган кашу сос