Веган кашу сос
Този кремообразен сос е напълно веган, направен от пюрирано кашу. Със завладяващ и приятен вкус.
Начин на приготвяне:
- 3/4 чаша сурово кашу
- 1/2 чаша вода
- 1/4 чаша пресен магданоз
- 1 супена лъжица сок от лимон (или ябълков оцет)
- 1 супена лъжица зехтин екстра върджин
- 1/2 чаена лъжичка сос тамари (или соев сос)
- 1/4 чаена лъжичка сол
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Блендирайте до кремообразна консистенция кашуто, водата, магданоза, лимоновия сок (или ябълковия оцет), зехтина, соса тамари (или соевия сос) и солта.
Може да сервирате с пълнозърнести крекери или като дресинг за салата.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОТ КАШУ И МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ЗОЯ БИО СУРОВО КАШУ 250 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
- Салатен дресинг Цезар с аншоа и пармезан
- Бързи шоколадови бонбони с овесени ядки, мед и кашу
- Морковен дресинг за салата с джинджифил
- Домашно масло от кашу
- Пилешко с кафяв ориз, кашу и зеленчуци
- Веганско сирене от кашу със закваска от пшенични кълнове
- Пралина от бадеми, кашу и орехи
- Ориз със зеленчуци, стафиди и кашу
Коментари към Веган кашу сос