Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Веган картофено къри

Веган картофено къри

Веган картофено къри - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица кокосово масло
  • 1 супена лъжица нарязан на ситно джинджифил
  • 2 скилидки чесън, накълцани
  • 3 супени лъжици къри паста
  • 2 сладки картофа, нарязани на кубчета
  • 1 консерва от 400 грама нахут
  • 1 консерва от 400 грама кокосово мляко
  • 1/2 чаена чаша вода
  • сол и черен пипер на вкус
  • 200 грама спанак
  • сокът от 1 лайм
  • сварен ориз за сервиране по желание

Начин на приготвяне:

Загрейте кокосовото масло в тиган, докато стане блестящо и изпържете джинджифила за 1 минута. Добавете къри пастата и пържете още 1 минута, за да отпусне и тя аромата си.

Следва да добавите картофите, нахута, кокосово мляко, водата, сол и пипер и да разбъркате. Оставете да къкри под капак за около 15 минути, докато картофите се сварят.

Накрая сложете спанака и след като се стопят листата свалете от котлона и изстискайте лимона.

Сервирайте със сварен ориз, по желание.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: www.thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноХрани и ястияБотаника