Бял меден хляб
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши хладка вода (около 45 градуса)
- 1 супена лъжица мед
- 1 пакетче инстантна мая
- 2 супени лъжици слънчогледово олио
- 1 чаена лъжица сол
- 6 чаени чаши бяло брашно
- 1 белтък, разбит леко
Начин на приготвяне:
Маята с водата, пчелния мед, 3 чаши брашно и олиото комбинирайте. Оставете да втаса.
Започнете да добавяте по 1/2 чаена чаша вода, докато месите, за да получите меко еластично тесто. Премесете за около 10 минути. Поставете в намазнена купа и покрийте, за да втаса за 1 час.
Сложете тестото върху набрашнен кухненски плот и го разделете на две равни части. Всяка премесете и оформете на продълговат хляб. Сложете в голяма тава, застлана с хартия за печене. Покрийте с кърпа и изчакайте още 40 минути, за да втаса.
През това време затоплете фурната на 220 градуса.
Точно преди да сложите в печката, направете няколко разреза върху хлебчетата. Печете за 30 минути, след което извадете хлебчето от фурната, намалете градусите на 175 и намажете с разбит белтък. Върнете във фурната и допечете за още 20 минути на ниска температура, до златиста коричка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Бига - квас за хляб по италиански
- Домашен хляб със сушени домати и парченца маслини (за хлебопекарна)
- Вместо хляб си направете кълнове от лимец или ръж
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
Коментари към Бял меден хляб