Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бял меден хляб

Бял меден хляб

Бял меден хляб - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши хладка вода (около 45 градуса)
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 пакетче инстантна мая
  • 2 супени лъжици слънчогледово олио
  • 1 чаена лъжица сол
  • 6 чаени чаши бяло брашно
  • 1 белтък, разбит леко

Начин на приготвяне:

Маята с водата, пчелния мед, 3 чаши брашно и олиото комбинирайте. Оставете да втаса.

Започнете да добавяте по 1/2 чаена чаша вода, докато месите, за да получите меко еластично тесто. Премесете за около 10 минути. Поставете в намазнена купа и покрийте, за да втаса за 1 час.

Сложете тестото върху набрашнен кухненски плот и го разделете на две равни части. Всяка премесете и оформете на продълговат хляб. Сложете в голяма тава, застлана с хартия за печене. Покрийте с кърпа и изчакайте още 40 минути, за да втаса.

През това време затоплете фурната на 220 градуса.

Точно преди да сложите в печката, направете няколко разреза върху хлебчетата. Печете за 30 минути, след което извадете хлебчето от фурната, намалете градусите на 175 и намажете с разбит белтък. Върнете във фурната и допечете за още 20 минути на ниска температура, до златиста коричка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХранене при...ЛайфстайлВидеоСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияНовиниДиетиИнтервюта