Бяла риба на фурна с портокал, магданоз и къри

Необходими продукти:
- 1 килограм бяла риба
- 1 портокал
- половин лимон
- сол, черен пипер, червен пипер
- 10 грама къри на прах
- няколко стръка пресен магданоз
- 2 супени лъжици зехтин
- 100 милилитра бяло вино
Начин на приготвяне:
Почистете рибата и я разрежете по дължина.
Подправете я със сол, черен пипер, червен пипер и къри. В блендер смесете портокалови кори, зехтин и разбийте. Подправете местото със сместа и подредете в тава, намазана с масло. Налейте зехтин, сок от лимон, покрийте с втора тава и загрейте фурната на 180 градуса.
Изпечете за 40 минути, охладете, разсипете порции и поднесете с гарнитура по избор. Опитайте салата от варени картофи, броколи или киноа.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.fittosavor.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, ГЛУТАМИН И БИОТИН прах 135 г НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН прах 99 г НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Бяла риба – хранителна стойност и ползи за здравето
- Панирана бяла риба с корнфлейкс и пармезан на фурна
- Бяла риба в панировка от пармезан и лимон
- Зандер (бяла риба)
- Бяла риба върху препечен хляб и сос с горчица
- Филе от бяла риба със сусам на фурна
- Кускус с бяла риба и бейби царевица
- Бяла риба със зеленчуков сос
- Бяла риба със спанак, домати и маслини
- Филе от бяла риба със сос Мохито
Коментари към Бяла риба на фурна с портокал, магданоз и къри