Бъркани яйца с чушки и лук
Необходими продукти:
3 - 5 яйца
2 средни глави лук
2 червени чушки (пресни или замразени)
сол и подправки на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на полукръгчета или на кубчета. Нарежете и чушките. Изпържете ги заедно в нагорещено олио до прозрачност на лука или до златисто, като бъркате непрекъснато (внимавайте да не препържите).
След това чукнете яйцата в съда и сложете подправки по ваш избор и на вкус. Това може да бъдат: нарязан копър, сухи билки, червен пипер, куркума и други.
Разбъркайте всичко и нека ястието се приготвя до желаната готовност. Ако предпочитате по-изпържени яйцата, разбърквайте сместа, докато свалите от котлона.
Разбира се, може да експериментирате и вместо чушките или освен тях, да добавите и други любими продукти.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Яйца на очи с лук и бекон
- Пържени яйца в кръгчета лук
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца със зеленчуци и куркума
Коментари към Бъркани яйца с чушки и лук