Бъркани яйца с кашкавал и зеленчуци

Необходими продукти:
- 2 средно големи домата
- 1 чушка
- средна глава кромид
- 2 скилидки чесън
- 2 яйца
- 40 грама кашкавал
- щипка едро смлян чили пипер
- сол
- черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
Лука и чушката нарежете на кубчета (ситно или едро е въпрос на предпочитания). Чесъна накълцайте или намачкайте с помощта на преса.
Сгорещете мазнината в тиган и в нея изсипете чесъна, лука и чушката. Пържете ги около 5-7 минути (докато чушката омекне).
Доматите може да нарежете на кръгчета или да настържете.
Добавете ги при останалите продукти в тигана.
Разбъркайте, подсолете, поръсете със смлян черен пипер и оставете зеленчуците да се задушават на несилен огън около пет минути.
Разбийте двете яйца в купа.
След което ги добавете в тигана, като наливате тънка струя от тях и същевременно разбърквате.
Няколко минути по-късно изключете котлона и ястието е готово.
Поръсете го с настърган кашкавал и едро смлян чили пипер. Може да добавите и пресни зелени подправки, ако предпочитате.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prosto-i-vkusno.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Задушени яйца по гръцки
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Пълнени панирани яйца
- Яйца с кашкавал, лук и домати в бекон на фурна
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
Коментари към Бъркани яйца с кашкавал и зеленчуци