Бъркани яйца с кашкавал и зеленчуци
Необходими продукти:
- 2 средно големи домата
- 1 чушка
- средна глава кромид
- 2 скилидки чесън
- 2 яйца
- 40 грама кашкавал
- щипка едро смлян чили пипер
- сол
- черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
Лука и чушката нарежете на кубчета (ситно или едро е въпрос на предпочитания). Чесъна накълцайте или намачкайте с помощта на преса.
Сгорещете мазнината в тиган и в нея изсипете чесъна, лука и чушката. Пържете ги около 5-7 минути (докато чушката омекне).
Доматите може да нарежете на кръгчета или да настържете.
Добавете ги при останалите продукти в тигана.
Разбъркайте, подсолете, поръсете със смлян черен пипер и оставете зеленчуците да се задушават на несилен огън около пет минути.
Разбийте двете яйца в купа.
След което ги добавете в тигана, като наливате тънка струя от тях и същевременно разбърквате.
Няколко минути по-късно изключете котлона и ястието е готово.
Поръсете го с настърган кашкавал и едро смлян чили пипер. Може да добавите и пресни зелени подправки, ако предпочитате.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prosto-i-vkusno.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Яйца в доматен сос на тиган
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Яйца с пармезан и моцарела
- Пържени яйца с кайма и домати
- Задушени яйца по гръцки
- Бъркани яйца със спанак и кашкавал
- Яйца на очи с лук и бекон
- Пържени яйца със сланина, лук и домати
- Бъркани яйца с прясно мляко
Коментари към Бъркани яйца с кашкавал и зеленчуци