Бърз хляб с розмарин, масълце и маслини
Необходими продукти:
- 750 грама брашно
- 15 грама прясна хлебна мая
- половин чаена лъжичка фина сол
- 450 милилитра хладка вода
- допълнително брашно
- 100 грама нарязани маслини
- 2-3 супени лъжици разтопено масло
- няколко стръка пресен розмарин
- 1-2 щипки морска сол
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, подсолете и направете кладенче в средата. Размийте маята в хладната вода, оставете да се активира и комбинирайте двете смеси. Сипете нарязаните маслини, енергично разбъркайте с дървена лъжица докато продуктите се смесят. Полученото тесто покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса.
Набрашнете плот, сложете тестото и оформете хляб. Изчакайте отново да удвои обема си, сложете го в чугунен тиган, загрейте фурната на 200 градуса и изпечете хляба до готовност. Извадете от фурната, намажете го с масло, поръсете с морска сол и розмарин. Охладете, разрежете и поднесете вкусното хлебче.
Бон Апети!
Източник: www.foodonpaper.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 50 мл.
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 100 мл.
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСЛО 125 мл
СОУ СИМПЪЛ КОМПЛЕКТ ACNE GONE СТИК 50 мл + БИЛКОВ ЧАЙ 100 г
НовПЕСЕНТА НА ХЛЯБА - РОБИН СЛОУН - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Отглеждане на розмарин
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслина (европейска)
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Използвайте розмарин при наличие на косопад
Коментари към Бърз хляб с розмарин, масълце и маслини