Бърз портокалов сладкиш с какао

Необходими продукти:
100 грама масло
100 грама захар
1 яйце
175 грама брашно
2 супени лъжици какао на прах
1 чаена лъжица сода
175 милилитра прясно мляко
За крема (може да приготвите сладкиша и без крем):
300 милилитра бита сметана
2 чаени лъжици портокалов ликьор
1 портокал
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 180 градуса. Подмажете с масло две форми с диаметър 15 сантиметра, ако ще правите с крем. В случай че ще бъде от един блат, пригответе си една форма.
Разтопете маслото и захарта на бавен огън, след което оставете да се охлади за малко (около 2 минути). Тогава прибавете яйцето, разбъркайте. Ред е на какаото и брашното.
Содата сложете при млякото и изсипете в тестото. Разбъркайте всичко старателно и разпределете сместа в подготвените форми.
Изпечете в загрятата фурна в продължение на 25 минути.
Готовите блатове оставете за няколко минути във формите, преди да извадите.
Смесете сметаната с портокаловия ликьор и по-голямата част от настърганата кора на цитруса. С получения крем намажете единия блат и поставете върху него втория.
Ако ви остане от сметаната, разпределете по повърхността на сладкиша, който украсете с портокалови резени и настъргана кора.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
Л'АНДЖЕЛИКА SUPREME CARE ДУШ-ГЕЛ/ПЯНА ЗА ВАНА ПОРТОКАЛ И КАКАО 500 мл
АРТЕМИС БИО КОЛЕДЕН ЧАЙ филтър * 20
ПРОМОЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Какаово дърво
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Какао на прах – ползи за здравето и противопоказания
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Кокосов десерт с ванилов сладолед и портокал
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Бързи питки без месене
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Бърз портокалов сладкиш с какао