Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бърз домашен хляб с яйца, орехи и маслини

Бърз домашен хляб с яйца, орехи и маслини

Бърз домашен хляб с яйца, орехи и маслини - изображение

Необходими продукти:

  • 325 грама пшенично брашно
  • 1,5 чаени лъжици набухвател
  • 1,5 чаени лъжици италиански подправки
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 2 яйца
  • 250 милилитра прясно мляко
  • 60 милилитра зехтин
  • 35 грама нарязани орехови ядки
  • 45 грама нарязани маслини

 

форма за печене с вместимост 1,5 литра (размер 21 х 11 сантиметра)

 

Начин на приготвяне:

В голяма купа пресейте брашното и към него прибавете набухвателя, солта и италианските подправки.

В друг съд разбийте яйцата с млякото и зехтина, след което налейте течността в сухата смес.

Прибавете маслините и орехите и разбъркайте.

Тестото сложете в подготвената форма, заравнете повърхността и поставете във фурната.

След 40-45 минути печене на 180 градуса хлябът ще бъде готов (кога точно може да прецените с помощта на клечка за зъби).

Изчакайте да се охлади малко (5-10 минути), тогава извадете от съда и оставете да изстине напълно, преди да поднесете.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияНовиниДиетиИнтервюта