Бърз домашен хляб с яйца, орехи и маслини
 
    Необходими продукти:
- 325 грама пшенично брашно
- 1,5 чаени лъжици набухвател
- 1,5 чаени лъжици италиански подправки
- 1/2 чаена лъжица сол
- 2 яйца
- 250 милилитра прясно мляко
- 60 милилитра зехтин
- 35 грама нарязани орехови ядки
- 45 грама нарязани маслини
форма за печене с вместимост 1,5 литра (размер 21 х 11 сантиметра)
Начин на приготвяне:
В голяма купа пресейте брашното и към него прибавете набухвателя, солта и италианските подправки.
В друг съд разбийте яйцата с млякото и зехтина, след което налейте течността в сухата смес.
Прибавете маслините и орехите и разбъркайте.
Тестото сложете в подготвената форма, заравнете повърхността и поставете във фурната.
След 40-45 минути печене на 180 градуса хлябът ще бъде готов (кога точно може да прецените с помощта на клечка за зъби).
Изчакайте да се охлади малко (5-10 минути), тогава извадете от съда и оставете да изстине напълно, преди да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- 22 интересни факта за хляба
- Класическа рецепта за чабата
- Погача за прощъпулник
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна





 
            
Коментари към Бърз домашен хляб с яйца, орехи и маслини