Бърз домашен хляб с кисело мляко (изпитана рецепта)

Необходими продукти:
1/2 кофичка кисело мляко
по 1 чаена лъжица сода бикарбонат, бакпулвер, захар (кафява) и сол (за предпочитане хималайска)
1 супена лъжица оцет
1/2 чаена чаша вода
4 чаени чаши брашно (количеството е приблизително)
Начин на приготвяне:
Смесете киселото мляко и содата, след което оставете комбинацията да шупне. През това време изсипете в купа брашното и към него прибавете бакпулвера, захарта, солта, налейте оцета и водата. 5-10 минути по-късно сложете млякото със содата и замесете тесто.
Поставете го в намазнена форма за печене (може и тавичка). Разстелете го добре и поръсете с шарена сол и сурови слънчогледови семки, ако желаете.
Изпечете хляба до готовност (около 40 минути при 180 градуса са достатъчни).
Забележка: След около 15 минути от началото на печенето (когато тестото вече е хванало лека коричка) е добре на повърхността да се направят леки разрези с нож. По този начин хлябът се изпича по-добре.
Да ви е много вкусно пожелава Деница Русева-Терзиева - автор на рецептата
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлебен пудинг
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Изкуството, наречено сандвич
- Яжте хляб - за отслабване
- Питка за Бъдни вечер с мед
- Рулца от хляб с течен шоколад и ягоди
Коментари към Бърз домашен хляб с кисело мляко (изпитана рецепта)