Бутчета с пресни картофи, моркови и чесън на фурна в бирен сос

Необходими продукти за 4 порции:
- 700 грама ситни пресни картофи
- 4 пилешки бутчета
- 15-20 обелени скилидки чесън
- няколко клонки пресен розмарин
- 60 грама масло
- 2 супени лъжици брашно
- 1 чаена чаша тъмна бира
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 5-6 бейби моркови
- пресни подправки по избор
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, подсушете и ги задушете за 10 минути в сгорещено масло. Прибавете скилидките чесън, розмарина и бейби морковите. Пресипете сместа в тава, а в същата мазнина запечатайте месото и от двете страни.
Разпределете ги между зеленчуците. В останалото масло запържете нарязания лук, добавете брашното, разредете с бирата и разбъркайте докато се сгъсти. Подправете с пушен червен пипер и оставете да къкри на слаб огън за 3-4 минути.
Загрейте фурна на 200 градуса, разпределете соса върху продуктите и запечете до готовност. Разсипете порции, поднесете топли, гарнирани с нарязани пресни подправки.
Добър апетит!
Източник: www.closetcooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП БИО МОРКОВИ С КАРТОФИ 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Намалете високата температура със суров картоф
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Немска топла салата от картофи с бекон, масло и копър
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Бутчета с пресни картофи, моркови и чесън на фурна в бирен сос