Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бутер рулца с рикота и прошуто

Бутер рулца с рикота и прошуто

от 13 яну 2017г., обновено на 18 яну 2017г.
Бутер рулца с рикота и прошуто - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 500 грама бутер тесто
  • 8 фини резенчета прошуто
  • 500 грама рикота
  • 2 шепички рукола
  • 10 пресни листенца босилек
  • 100 грама настъргана моцарела
  • 1 брой жълтък
  • 1 супена лъжица прясно мляко

Начин на приготвяне:

Бутер тестото се размразява, в случай, че е замразено. Разстила се върху леко набрашнена повърхност. Върху него, започвайки от краищата, се разпределят фините резенчета прошуто. Прибавя се настърганата рикота.

Върху сиренето се разпределят листенцата рукола и босилек. Поръсва се с настърганата моцарела, като се разпределя добре и по останалата част от бутер тестото. Навива се на стегнато руло и с леко набрашнен, остър нож се разрязва на части. Получените рулца нареждаме внимателно върху застлана с хартия за печене тавичка. Жълтъкът и прясното мляко се смесват до хомогенност. С получената смес глазираме рулцата. Трябва да загреем фурната предварително на 200 градуса, след което изпичаме за 30 минути, до златист загар.

Хубавото на тези рулца е, че могат да се консумират както топли, така и студени.

Бон апети!

Снимки: lesgourmandisesdisa.com

Още по темата:
  • Сладки бутер пити с кайсиев пълнеж, мед и канела Сладки бутер пити с кайсиев пълнеж, мед и канела
  • Канелени бутер зайчета Канелени бутер зайчета
  • Бързи бутер кифлички с пилешко месо, крема сирене и чесън Бързи бутер кифлички с пилешко месо, крема сирене и чесън
  • Соленки Бебета Соленки Бебета
5.0/5 1 оценка

Коментари към Бутер рулца с рикота и прошуто

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Бутер рулца с рикота и прошуто
    www.framar.bg 
    на 08 June 2025 в 20:51
    Коментирайте "Бутер рулца с рикота и прошуто"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Кулинарни шедьоври от бутер тесто
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
  • Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
  • Розички от тиквички с крема сирене и мента
  • Кашкавалени спирали
  • Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
  • Руло с колбас, крема сирене и яйца
  • Бързи бутер сандвичи
  • Сладки бутер сълзички с канела
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Правили ли сте пица на тиган, а какво тесто използвате?

преди 3642 дни, 8 часа и 25 мин.

Как разнообразно готвите с бутер тесто?

преди 3653 дни, 8 часа и 45 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 3 часа и 18 мин.

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 2 дни, 8 часа и 42 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 2 дни, 10 часа и 58 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 3 дни, 7 часа и 35 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival