Бутер банички с маслини и сирене
Необходими продукти:
2 листа бутер тесто
400 грама маслини без костилки
200 грама меко сирене по избор
1 яйце
шепа настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Извадете бутер тестото от хладилника около 40 минути, преди да се заемете с приготвянето на баничките. Смелете маслините, докато се получи паста и ги изсипете в купа.
Загрейте фурната до 200 градуса, застелете дъното на тава с хартия за печене.
Разточете всеки лист с размери 30 х 30 см. Върху половината тесто разпределете равномерно 1/2 от маслиновата паста и заравнете. Нарежете сиренето на тънки парчета и половината от тях подредете върху пастата. Затворете с другата половина от тестото и леко притиснете. Същото направете и с останалите продукти.
Изрежете банички с каквато форма предпочитате. Подредете ги в тава, намажете с разбито яйце, поръсете с настърган пармезан и изпечете до златисто (за около 15 минути).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
Коментари към Бутер банички с маслини и сирене