Бутер банички Капрезе
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- половин връзка нарязан босилек
- 5-6 нарязани ситно домати
- 150 грама настъргана моцарела
- 1 чаена чаша зехтин
- една връзка пресен магданоз
- сол, сок от лимон на вкус
Начин на приготвяне:
Разстелете тестото и изрежете кръгли форми. В купа сложете доматите, босилека и моцарелата. Разбъркайте и разпределете в средата на всяка форма. Сгънете на две и запечатайте краищата.
Подредете баничките върху намазана със зехтин тава или покрийте съда с лист пергамент. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете до златисто.
Пред това време сложете магданоза в блендер, налейте зехтина и разбийте до еднородност. Овкусете със сол и сок от лимон, разбъркайте и поднесете готовите банички, гарнирани с полученото песто.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.laylita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бухтички
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Киш от извара и трици с чери домати и кашкавал
- Баница с риба и лук
- Зеленчуков киш с пилешко и бекон
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Баница бюрек с телешка кайма
Коментари към Бутер банички Капрезе