Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бутер баница с бекон, яйца и лук

Бутер баница с бекон, яйца и лук

Бутер баница с бекон, яйца и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 2 листа бутер тесто
  • 6-8 парчета бекон (изпечен)
  • 8 яйца (отделете единия жълтък за намазване)
  • 4 чаени лъжици прясно мляко (или течна сметана)
  • 1 неголяма глава лук
  • магданоз


Начин на приготвяне:

Преди да започнете работа с тестото, оставете го да престои поне 20 минути.

Нарежете бекона на парчета, накълцайте главата лука.

Разбийте яйцата (с изключение на 1 жълтък) заедно с млякото/сметаната.

Разпределете единия лист от тестото по дъното на тава, като покриете и част от стените на съда с него. Продупчете на няколко места с вилица и поръсете лука по повърхността.

Към яйцата прибавете бекона и наситнен пресен магданоз на вкус, разбъркайте и налейте върху лука.

Покрийте с втория лист тесто, прищипете краищата и премахнете излишното.

Може да направите някакви шарки или щрихи с нож по повърхността.

Сложете баницата във фурната и нека се пече в продължение на 20 минути. Тогава извадете, покрийте с алуминиево фолио и върнете да се допече за още 5 минути (това се прави, за да не прегорите ястието).


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nik-m.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки