Бутер баница с бекон, яйца и лук

Необходими продукти:
- 2 листа бутер тесто
- 6-8 парчета бекон (изпечен)
- 8 яйца (отделете единия жълтък за намазване)
- 4 чаени лъжици прясно мляко (или течна сметана)
- 1 неголяма глава лук
- магданоз
Начин на приготвяне:
Преди да започнете работа с тестото, оставете го да престои поне 20 минути.
Нарежете бекона на парчета, накълцайте главата лука.
Разбийте яйцата (с изключение на 1 жълтък) заедно с млякото/сметаната.
Разпределете единия лист от тестото по дъното на тава, като покриете и част от стените на съда с него. Продупчете на няколко места с вилица и поръсете лука по повърхността.
Към яйцата прибавете бекона и наситнен пресен магданоз на вкус, разбъркайте и налейте върху лука.
Покрийте с втория лист тесто, прищипете краищата и премахнете излишното.
Може да направите някакви шарки или щрихи с нож по повърхността.
Сложете баницата във фурната и нека се пече в продължение на 20 минути. Тогава извадете, покрийте с алуминиево фолио и върнете да се допече за още 5 минути (това се прави, за да не прегорите ястието).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nik-m.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички със сирене
- Вити бутер банички с шоколад
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
Коментари към Бутер баница с бекон, яйца и лук