Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Бутер баница с бекон, яйца и лук

Бутер баница с бекон, яйца и лук

от 26 сеп 2018г., обновено на 26 юни 2019г.
Бутер баница с бекон, яйца и лук - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 2 листа бутер тесто
  • 6-8 парчета бекон (изпечен)
  • 8 яйца (отделете единия жълтък за намазване)
  • 4 чаени лъжици прясно мляко (или течна сметана)
  • 1 неголяма глава лук
  • магданоз


Начин на приготвяне:

Преди да започнете работа с тестото, оставете го да престои поне 20 минути.

Нарежете бекона на парчета, накълцайте главата лука.

Разбийте яйцата (с изключение на 1 жълтък) заедно с млякото/сметаната.

Разпределете единия лист от тестото по дъното на тава, като покриете и част от стените на съда с него. Продупчете на няколко места с вилица и поръсете лука по повърхността.

Към яйцата прибавете бекона и наситнен пресен магданоз на вкус, разбъркайте и налейте върху лука.

Покрийте с втория лист тесто, прищипете краищата и премахнете излишното.

Може да направите някакви шарки или щрихи с нож по повърхността.

Сложете баницата във фурната и нека се пече в продължение на 20 минути. Тогава извадете, покрийте с алуминиево фолио и върнете да се допече за още 5 минути (това се прави, за да не прегорите ястието).


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nik-m.com

Още по темата:
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
  • Бутерки със спанак, сирене и чесън Бутерки със спанак, сирене и чесън
  • Бутер тесто с пилешко, кашкавал и лук Бутер тесто с пилешко, кашкавал и лук
5.0/5 1 оценка

Коментари към Бутер баница с бекон, яйца и лук

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Бутер баница с бекон, яйца и лук
    www.framar.bg 
    на 31 October 2025 в 22:29
    Коментирайте "Бутер баница с бекон, яйца и лук"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Банички със сирене
  • Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
  • Кулинарни шедьоври от бутер тесто
  • Бутер банички с шунка и кашкавал
  • Бутерки с яйчен крем и пудра захар
  • Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
  • Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
  • Бутерки със спанак, сирене и чесън
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Синдром на ФанкониСиндром на Фанкони

Синдром на Фанкони

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Защо хълцаме и как да спремЗащо хълцаме и как да спрем

Защо хълцаме и как да спрем

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Окципитална невралгияОкципитална невралгия

Окципитална невралгия

от 31 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 11 часа и 25 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 10 дни, 7 часа и 38 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 50 мл БУРОВ

ФАРЕНЗИМ С ВКУС НА ЯГОДА БЕЗ ЗАХАР таблетки за смучене * 20

ОСТРОВИТ ИНОЗИТОЛ ПРАХ 200 г

СУОНСЪН ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 60

ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН таблетки 500 мг * 60 ABX

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:54:21

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:53:09

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: Гери от 31 окт 2025г. в 16:45:46

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: Надежда от 31 окт 2025г. в 16:40:54

РЕПАРИЛ Н гел 40 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:10:28
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival