Банички с гъби, кашкавал и зелен лук
Необходими продукти:
За тестото:
250 мл минерална вода
4 ч. ч. брашно
1 яйце
1 ч. л. сол
2 ч. л. захар
За плънката:
500 гр гъби
150 гр кашкавал
зелен лук
Начин на приготвяне:
Изпържете гъбите в тиган, охладете, добавете към тях настъргания кашкавал и нарязания на ситно зелен лук, подправете със сол и пипер, разбъркайте.
Направете тесто от изброените за него продукти, покрийте го с кърпа и оставете да си почине за 20 минути. Оформете топчета от тестото, разточете ги и в средата на всеки лист сложете от получената плънка. Затворете баничката, притискайки краищата.
Изпържете от двете страни по 7 минути в нагорещено масло. Баничките са готови.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Баница с плънка от кайма и лук
- Вити банички със сирене от домашни кори
- Баница с риба и лук
- Баница със зеле и копър
- Отворена баница с печени домати и сирена
- Зеленчуков киш с пилешко и бекон
- Отворена баница със сирене и билки
- Бухтички
- Баница със сирене, кашкавал и домати
Коментари към Банички с гъби, кашкавал и зелен лук