Банички с гъби, кашкавал и зелен лук
Необходими продукти:
За тестото:
250 мл минерална вода
4 ч. ч. брашно
1 яйце
1 ч. л. сол
2 ч. л. захар
За плънката:
500 гр гъби
150 гр кашкавал
зелен лук
Начин на приготвяне:
Изпържете гъбите в тиган, охладете, добавете към тях настъргания кашкавал и нарязания на ситно зелен лук, подправете със сол и пипер, разбъркайте.
Направете тесто от изброените за него продукти, покрийте го с кърпа и оставете да си почине за 20 минути. Оформете топчета от тестото, разточете ги и в средата на всеки лист сложете от получената плънка. Затворете баничката, притискайки краищата.
Изпържете от двете страни по 7 минути в нагорещено масло. Баничките са готови.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
- Рецепти за дърпана баница със сирене
Коментари към Банички с гъби, кашкавал и зелен лук