Бутерки с вишнев пълнеж и сметана

Необходими продукти:
2 пакета бутер тесто
1 жълтък + 1 супена лъжица прясно мляко
вишни и сок от едни компот (буркан с вместимост 720 милилитра)
75 грама пудра захар + за поръсване
1 пакет ванилов пудинг за 500 милилитра течност
3 супени лъжици захар на пясък
400 милилитра сметана
2 пакетчета ванилова захар
Начин на приготвяне:
Размразете тестото и го нарежете на парчета с желаната големина (но не ги правете прекалено малки). Смесете жълтъка с прясното мляко и намажете повърхността на тестото. Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15 минути (до зачервяване). Извадете бутерките върху решетка и оставете да се охладят.
Направете вдлъбнатини на половината от получените "възглавнички".
Плънката.
Разбийте хубаво пудрата захар с 1 - 2 супени лъжици сок от компота. Със сместа намажете бутерките, които ще служат за "капаци".
Извадете плодовете от компота, долейте вода към сока, колкото да получите 450 милилитра течност.
В отделен съд смесете ваниловия пудинг, захарта на пясък и 5 супени лъжици от компота (от тези 450 милилитра). Останалото количество сок сложете на котлона да кипне и когато това стане, прибавете пудинга, като бъркате непрекъснато в продължение на 1 минута. След това свалете от огъня и добавете плодовете. Разбъркайте и оставете да се охлади добре (за предпочитане в хладилник).
Сметаната разбийте отделно с ваниловата захар и също охладете.
Следва "сглобяването".
Подредете бутерките (без вдлъбнатините), по повърхността им разпределете вишневата плънка. Върху нея сложете разбита сметана и затворете с бутерките, по които направихте вдлъбнатини.
Поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ ПО РЕЦЕПТА НА ПРОФ. ЛАМБРЕВ филтър * 20
ПРОСТАМЕНД капсули 600 мг * 30
СУОНСЪН КУРКУМА, БОСВЕЛИЯ И ВИШНА ФУЛ СПЕКТРУМ капсули * 60
ПРОМОБИОХЕРБА ВИШНА капсули 450 мг * 100
НЕЙЧЪРС ЕЙД ВИШНА МОНТМОРЕНСИ капсули 500 мг * 60
УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Японска вишна, Сакура
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
Коментари към Бутерки с вишнев пълнеж и сметана