Букатини с горски гъби, бекон и лимоново масло

Необходими продукти:
- 750 грама горски гъби
- 100 грама бекон
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- връзка магданоз
- 1 лимон
- 400 грама букатини (може да замените с обикновени спагети, фетучини или други макаронени изделия)
- 3 супени лъжици олио
- 30 грама масло
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Използвайте микс от пресни горски гъби.
Почистете ги, измийте и нарежете на едри плочки. Дребните оставете цели. Сварете ги, отцедете бульона.
Бекона нарежете на тънки парчета, лука и чесъна обелете и наситнете. Измития магданоз също накълцайте ситно. Лимона измийте с вряща вода, кората му настържете и я смесете с магданоза, а сока изцедете.
Макароните сварете до готовност, придържайки се към инструкциите, посочени върху пакета.
Изпържете парченцата бекон в 1 супена лъжица олио. Добавете лука и чесъна, а след 1-2 минути извадете всичко от съда, оставяйки само мазнината.
В нея налейте още 2 лъжици олио и изпържете гъбите на 2-3 пъти за около 5 минути всяка порция.
Когато приготвите всички гъби, върнете ги в тигана и добавете маслото. Нека се пържат още 2-3 минути и тогава добавете бекона.
Минута по-късно свалете съда от котлона.
Лимоновия сок налейте при магданоза с цитрусовата кора и тази смес изсипете в плънката.
Отцедете водата от букатините и смесете комбинацията от гъби и бекон със спагетите. Разбъркайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Спагети със сметана и риба тон
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Спагети с печени чери домати, чеснова галета, пармезан и босилек
- Лингуини с червено цвекло, фета и орехи
- Спагети с пармезан и яйца
- Сос от сирене Бри със спагети
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети с пилешко, домати и артишок
- Нудълс с телешко и чили
Коментари към Букатини с горски гъби, бекон и лимоново масло