Бриоши с течен шоколад
Необходими продукти:
- 500 грама брашно
- 10 грама сол
- 100 грама захар
- 3 разбити яйца
- 100 грама студено масло
- 120 милилитра вода
- 42 грама прясна мая
- сок от половин лимон
- сок от половин портокал
- 1/2 чаена лъжичка канела на прах
- течен шоколад
- 1 разбит жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
В купа сложете всички съставки (без маслото и маята) и закачете приставки за тесто на миксера. Разбийте сместа, добавяйки маслото постепенно. Накрая сложете маята, разтворена във водата, продължете да бъркате до получаването на гладка хомогенна маса. Пресипете върху набрашнен плот и направете тестото. Изчакайте да удвои обема си и го разделете на равни топки. Разточете всяка в елипсовидна форма.

В края на кората сложете течен шоколад, а другия разрежете от вътре навън по дължина. Завийте на руло, започвайки от страната с пълнежа. По същия начин направете останалите кифлички.

Подредете ги в тава, застлана с лист пергамент и оставете да втасат. Глазирайте с разбит жълтък, загрейте фурна на 180 градуса и изпечете до готовност. Охладете бриошите, поднесете и с удоволствие си ги хапнете.

Да ви е сладко!
Източник: www.manzanaycanela.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Ограничаване на консумацията на шоколад
Коментари към Бриоши с течен шоколад