Бриоши с течен шоколад

Необходими продукти:
- 500 грама брашно
- 10 грама сол
- 100 грама захар
- 3 разбити яйца
- 100 грама студено масло
- 120 милилитра вода
- 42 грама прясна мая
- сок от половин лимон
- сок от половин портокал
- 1/2 чаена лъжичка канела на прах
- течен шоколад
- 1 разбит жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
В купа сложете всички съставки (без маслото и маята) и закачете приставки за тесто на миксера. Разбийте сместа, добавяйки маслото постепенно. Накрая сложете маята, разтворена във водата, продължете да бъркате до получаването на гладка хомогенна маса. Пресипете върху набрашнен плот и направете тестото. Изчакайте да удвои обема си и го разделете на равни топки. Разточете всяка в елипсовидна форма.
В края на кората сложете течен шоколад, а другия разрежете от вътре навън по дължина. Завийте на руло, започвайки от страната с пълнежа. По същия начин направете останалите кифлички.
Подредете ги в тава, застлана с лист пергамент и оставете да втасат. Глазирайте с разбит жълтък, загрейте фурна на 180 градуса и изпечете до готовност. Охладете бриошите, поднесете и с удоволствие си ги хапнете.
Да ви е сладко!
Източник: www.manzanaycanela.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
СИЙСТАРС ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ШОКОЛАД И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 80 мл
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Хората, болни от рак, трябва да избягват шоколада
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Студено мляко с шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Съединения в шоколада помагат за производството на инсулин в тялото
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
Коментари към Бриоши с течен шоколад