Брауни с халва
Необходими продукти:
- 340 грама халва
- 120 грама шоколадов чипс
- 120 грама масло
- 2 яйца
- по 1 чаена чаша захар и захар
- 1/4 чаена чаша какао
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада в микровълновата фурна или на котлон, върху съд с гореща вода. Охладете го 10-15 минути.
Загрейте фурната на 175 градуса и намажете 16 сантиметрова тава с масло и поръсете с брашно. Алтернативен вариант е да покриете дъното с пекарска хартия.
Маслото и захарта разбъркайте с миксер, докато се получи светъл крем. Добавете яйцата, ванилията и разтопения шоколад.
Пресейте брашното заедно с какаото, ванилията, бакпулвера и солта. Изсипете към яйчната смес и разбъркайте да се получи течно тесто.
Нарежете халвата на 1 сантиметрови парчета и ги разпръснете по дъното на подготвената тавичка. Отгоре залейте с шоколадовата смес.
Печете за 40-45 минути до суха клечка. Охладете, преди да нарежете и да извадите от формата.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Морковена халва по индийска рецепта
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Халва от грис със стафиди и орехи
- Тахан халва
- Двойно шоколадово брауни с хрупкава коричка
- Домашна халва от амарантово брашно с орехи
- Сурово орехово брауни с фурми
- Морковена халва с прясно мляко, бадеми, стафиди и мед
- Чийзкейк с халва и орехи
Коментари към Брауни с халва