Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Брауни с халва

Брауни с халва

Брауни с халва - изображение

Необходими продукти:

  • 340 грама халва
  • 120 грама шоколадов чипс
  • 120 грама масло
  • 2 яйца
  • по 1 чаена чаша захар и захар
  • 1/4 чаена чаша какао
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • 1/4 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Разтопете шоколада в микровълновата фурна или на котлон, върху съд с гореща вода. Охладете го 10-15 минути.

Загрейте фурната на 175 градуса и намажете 16 сантиметрова тава с масло и поръсете с брашно. Алтернативен вариант е да покриете дъното с пекарска хартия.

Маслото и захарта разбъркайте с миксер, докато се получи светъл крем. Добавете яйцата, ванилията и разтопения шоколад.

Пресейте брашното заедно с какаото, ванилията, бакпулвера и солта. Изсипете към яйчната смес и разбъркайте да се получи течно тесто.

Нарежете халвата на 1 сантиметрови парчета и ги разпръснете по дъното на подготвената тавичка. Отгоре залейте с шоколадовата смес.

Печете за 40-45 минути до суха клечка. Охладете, преди да нарежете и да извадите от формата.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястия