Брауни с карамелено-кокосова заливка
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша бяла кристална захар
- 1/2 чаена чаша кафява захар
- 2/3 чаена чаша масло
- 1/4 чаена чаша вода
- 180 грама черен шоколад
- 2 чаени лъжици ванилов екстракт
- 4 яйца
- 1 1/2 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1/4 чаена лъжица сол
за карамелено-кокосовия слой:
- 1/4 чаена чаша разтопено масло
- 1 чаена чаша кафява захар
- 2 чаени чаши кокос
- 1 чаена чаша натрошени орехи пекан
- 1/4 чаена чаша царевичен сироп
- 1/4 чаена чаша сметана
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт (или течна ванилия)
Начин на приготвяне:
Пригответе съда за печене - правоъгълна тавичка с размери 33 на 22 сантиметра, който намазнете и поръсете с брашно.
В тенджерка сложете първите три съставки - маслото, двата вида захар и водата. Когато сместа заври, свалете от котлона и сложете натрошения шоколад вътре, за да се разтопи, като разбърквате. Добавете 2 супени лъжици ванилия и яйцата, разбъркайте добре, за да се комбинират съставките.
Следва да прибвавите брашното, бакпулвера и солта. Полученото тесто сипете в тавичката и печете за 30-40 минути до готовност.
Пригответе кокосовия карамелен топинг. Настържете кокос (или използвайте кокосови стърготини), смесете го с четвърт чаена чаша разтопено масло, 1 чаша кафява захар, орехите пекан, царевичния сироп, сметаната и ванилията. Разбъркайте сместа добре, за да се комбинират продуктите и изсипете върху горещия сладкиш, за да се покрие добре повърхността.
Върнете във фурната, за да се запече за 2-3 минути само на горен реотан, докато плънката започне да образува мехурчета и да се карамелизира. Внимавайте, да не прегорите, достатъчни са не повече от няколко минути.
Оставете сладкишът да се охлади напълно, преди да нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СЛАДЪК ЖИВОТ САРДИНИЯ 250 гр.
НАТУРА ОЙЛ МЛЯКО ЗА ТЯЛО С КОКОС 250 мл.
БИОТУРМ БАЛСАМ ЗА ЧЕРВЕНА КОСА 150 мл
ИКАРОВ БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ МЕНТОВ ШОКОЛАД 50 мл
СИЙСТАРС КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Кокосови сладки от три продукта
- Млечен кокосов кекс
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Лесен кокосов сладкиш
- Крекери с кокосово и бадемово брашно
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
Коментари към Брауни с карамелено-кокосова заливка