Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Шоколадово брауни без захар и брашно

Шоколадово брауни без захар и брашно

Шоколадово брауни без захар и брашно - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама черен шоколад (70% какао)
  • 200 грама череши - почистени от костилките
  • 100 грама кокосово брашно
  • 100 грама фурми
  • 50 грама краве масло и 50 грама патешка мас (може да използвате само единия вид мазнина)
  • 4 яйца (разделете белтъците от жълтъците)

за глазурата:

  • 100 грама черен шоколад
  • 20 грама краве масло
  • 30 милилитра сметана за готвене

Начин на приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня и добавете един по един жълтъците, като бъркате непрекъснато.

С миксер разбийте белтъците на пяна, добавете им щипка сол.

Прехвърлете белтъците в шоколадовата смес и бъркайте с шпатула от края на купата към центъра със спираловидни движения до пълното комбиниране на смесите.

Разтопете маслото и маста на водна баня. Излейте ги в каната на блендер, добавете почистените фурми и блендирайте. Ако има нужда, добавете малко вода, за да се получи хомогенна смес.

Разбъркайте маслото в шоколадовата смес. Добавете кокосовото брашно и разбъркайте за последно до пълното му усвояване.

Прехвърлете тестото в застлана с хартия за печене правоъгълна тавичка с размери 30 на 20 сантиметра. Подредете черешите по повърхността на блата и печете 20 минути на 180 градуса.

След като браунито е охладено, пригответе шоколадовата глазура.

Разтопете шоколада за нея на водна баня и към него добавете маслото и сметаната, като бъркате непрекъснато.

Прехвърлете браунито в поднос и нанесете шоколадовото покритие. Разрежете на квадрати.

брауни

Съхранявайте в хладилник, а преди консумация го оставете десерта на стайна температура да се темперира.

Рецептата е предоставена от Габриела Цулин, която ни разказа за своя блог и за здравословното хранене от първо лице.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: gabrielatsulin.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки