Кулинарният блогър и фотограф Габриела Цулин: Имам специално отношение към здравословната храна
Габриела Цулин е млада жена, изпълнена с енергия, която стига за сто души. Тя се занимава с безброй неща и знае как да изразява себе си. Успява да въвлече всеки в своята мисия и да го накара да погледне живота през по-различна призма – по-артистично, по-здравословно, по-осмислено. За нея е важно да дава на тялото си най-доброто, доказва го чрез страхотния си външен вид, здравето и силата, които има. Освен това е артист по душа, знае как да твори и да показва света през нейния поглед. Това се вижда и в снимките, които, както самата тя казва, показват нейното виждане за нещата.
Разкажи повече за себе си, с какво се занимаваш извън кулинарията?
Извън кулинарията се занимавам с много и различни неща. Освен че ходя на работа, като повечето жени, се занимавам и с продуктова фотография, фейсбук и инстаграм маркетинг.
Спортувам всекидневно, ходя пеша по минимум десет хиляди крачки дневно, чета много книги, творя разни неща от типа направи си сам /декупаж, рисуване, шиене, лепене/, пиша, ходя по семинари и се грижа за домакинството.
Важно е да не се ограничаваме само с една роля, ако стремежът ни е да се развиваме. Много важно за мен е да бъда максимално полезна – с добрия и лошия опит , които съм натрупала във времето и продължавам да трупам.
Блогът ти се отличава с изключителни снимки, а много хора полагат усилия да представят красиво своята чиния. Какво трябва да знаем, за да направим хубава снимка на ястието си? Има ли търсене на фотографи на храна в България?
Снимките, които правя, са вдъхновени изцяло от хората, които ги гледат, които ме следват и които са част от ежедневието ми - както реално, така и виртуално. Аз не правя нищо по – различно от хората, снимащи например с телефон. Просто представям нещата през моята призма.
Определено се забелязва широко развитие на фотографията през последните няколко години и затова донякъде са „виновни“ социалните мрежи.
Снимам много и за клиенти, с някои от които работя от години. Получавам всекидневно по няколко запитвания, но физическото ми състояние не позволява да работя с всички тях. Човек трябва да се щади! Избирам внимателно клиентите си, както и те вероятно са избрали мен измежду всички останали.
Блогът ти е ориентиран към здравословното хранене. Какво те провокира да избягаш от традиционното хранене на българите и да търсиш алтернативни и здравословни рецепти?
Имам специално отношение към здравословната храна, което се прояви, когато започнах да спортувам.
Цял живот съм изпитвала уважение към храната, защото съм израснала в къща с аромат на домашно приготвени вкуснотии. Консумирам здравословни храни в стремежа си да поддържам здрав дух и здраво тяло. Здравословната храна се е превърнала в панацея за мен и постоянно я търся!
Защо е важно да се храним здравословно и най-вече, как да научим децата си да се откажат от лъскавите опаковки и да предпочетат домашен здравословен чипс?
Мисля, че да научим вече пораснало дете да се храни здравословно е много трудна задача, която изисква най – убедителните ни умения и най – подходящите думи, за да ги накараме да консумират полезна храна.
При току – що запознаващите се със света наоколо, а именно бебетата, е по – лесно. По – лесно е, защото те буквално „копират“ това, което виждат от родителите си. Точно затова мисля, че заучаването на детето да се храни здравословно трябва да започне от най – ранна детска възраст.
Какви съвети можеш да дадеш на хората, които искат да се хранят здравословно, но не успяват? Знаеш, че често, въпреки желанието, сякаш не се получава. Хората, които промотират здравословното хранене често използват фрази като "сменете чипса със зеленчукови пръчици", "за следобедна закуска хапнете ябълка" и т.н. Да, но хората търсят нещо по-близко до начина им на живот досега. Има ли това как да се случи?
Полагайте старание и упоритост всекидневно и ще имате дългосрочни резултати, които, повярвайте ми, няма да се изпарят току-така.
Не разчитайте на това някой да ви каже как да започнете да се храните здравословно и кой път до тази цел е правилният. Осъзнайте нуждите на тялото си от здравословната храна! Осъзнаването на нуждите ни е в основата на постигането на баланс. Балансът, от своя страна, е важен за здравословното отношение към нашето тяло и душа. Вслушването в сигналите, които ни подават, е път към едно разумно и здравословно съществуване.
В блога ти има баланс между сладки и солени рецепти. Къде е твоята страст - в сладкарството или предпочиташ солените храни?
Нямам определени предпочитания. Слушам тялото си. Понякога мога да заявя, че любими са ми сладките храни, а друг път - солените. Към момента – балансирано, и сладки и солени.
Пътуваш доста, търсиш ли кулинарно вдъхновение от страните, които посещаваш? Има ли място, което наистина ти е въздействало от кулинарна гледна точка?
Обичам да пътувам и опознавам различни култури и кухни. Не търся кулинарно вдъхновение от страните, които посещавам, то само ме намира в определен момент.
Единственото място, което ми е въздействало от кулинарна гледна точка е Гърция!
Пожелавам на читателите ви да бъдат здрави и добри. С балансирано хранене, физическа кондиция и хубави мисли и чувства ще постигнете чудеса с живота си!
А за да се уверите, че здравословното хранене може да бъде много вкусно и сладко, вижте рецептата за брауни на Габриела.
Автор: Данна Панджарова
Снимки: Личен архив
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМРЪЗНА МИ ДА ГОТВЯ - КНИГА ЗА БЪРЗИ РАСТИТЕЛНИ РЕЦЕПТИ
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
НАТУРАБЛУМ МАНУКА МЕД MGO 322+ 250 г
Безплатна доставка за България!БЪЗАК 100 г БИОНИА
МАЛКАТА ГОЛЯМА ГОТВАРСКА КНИГА / БЪРЗА КУХНЯ - СИЕЛА
КОМПАС НА ХРАНЕНЕТО - БАС КАСТ - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Личности в кухнята
- Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
- Скоруша
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Гозбите на бабите по света - Пета част
- Сладък картоф
- Явор, Обикновен явор
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Дафиново дърво, Лаврово дърво
- Домат
- Хранителна пирамида на принципите на здравословното хранене
Коментари към Кулинарният блогър и фотограф Габриела Цулин: Имам специално отношение към здравословната храна