Бразилски ориз с лимон

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/4 глава лук, нарязан
- 2 скилидки чесън, накълцани
- 1 чаена чаша ориз
- 2 чаени чаши вода
- 4 клонки свеж кориандър
- 1 чаена лъжица сол
- 3 капки лимонов сок
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в касерола и запържете лука и чесъна, докато омекнат. Добавете ориза и разбъркайте, пържете, докато зрънцата станат прозрачни.
Добавете вода, кориандъра, солта и капките лимонов сок.
Оставете да сви на слаба степен за 10 минути, докато течността почти се абсорбира. Намалете още котлона и покрийте, нека се готви докато ориза се свари напълно, за около 10-15 минути.
Сервирайте с още лимон, по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник:
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Суши салата с ориз, чушки и краставица
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Миди с ориз, лук и бяло вино
- Пилешка супа с ориз, картофи и топено сирене
Коментари към Бразилски ориз с лимон