Бонбони от нахут с кокос, канела и орехи

Необходими продукти:
200 грама брашно от нахут
230 грама масло
1 супена лъжица кокосови стърготини
100 грама орехови ядки (може да използвате лешници)
1/2 чаена лъжица смляна канела
щипка кардамон
120 грама пудра захар
50 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Нарежете ореховите ядки на едри парчета.
Разтопете маслото в подходящ съд на слаб огън. Прибавете брашното и го запържете за няколко минути при непрекъснато бъркане (докато потъмнее).
След това сложете лъжица кокосови стърготини, канелата, кардамона, нарязаните орехи и пудрата захар. Разбъркайте всичко старателно.
Ако сместа се получи прекалено суха, налейте малко топло прясно мляко.
Разпределете сладката маса в силиконова форма и заравнете повърхността. Може да използвате формички за лед или просто да направите топчета от тестото.
Приберете бонбоните в хладилника, за да стегнат, след което може да поднесете. Ако сте разпределили всичката смес в съд, първо нарежете на хапки.
Добър апетит!
Снимка: food.passion.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Орехи - ползи и вреди
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Черен орех
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Домашни шоколадови бонбони
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Бонбони орео с шоколад
Коментари към Бонбони от нахут с кокос, канела и орехи